Bogdan Blog

Swatch x Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms

Swatch x Blancpain Fifty Fathoms a fost unul dintre cele mai proaste secrete păstrate în lumea ceasurilor. După succesul enorm al colaborării Swatch x Omega Bioceramic MoonSwatch anul trecut, mulți fani de ceasuri speculau când și cum Swatch va continua o astfel de colaborare de amploare.

Blancpain a fost mult timp indicată ca fiind următoarea marcă din grupul Swatch care va fi centrul unei colaborări – și după luni de zvonuri, imagini nerealiste și speculații sălbatice, Swatch a dezvăluit în cele din urmă ceasul lor de scufundare de lux accesibil. Firește, am alergat până la magazinul Swatch din Melbourne pentru a vedea ceasurile cu propriii noștri ochi… Și suntem destul de impresionați.

Numele complet al colecției este Swatch x Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms. Linia Scuba, desigur, reprezenta gama de ceasuri de scufundare Swatch, care a fost în mare parte în adormire în ultimii ani, după lansarea nu prea reușită a modelului Scuba Libre în 2013 – așa că este plăcut să vedem revenirea seriei Scuba, mai ales într-un stil atât de elegant. Așa cum sugerează și numele Scuba, cu acest Swatch x Blancpain poți să înoți – ceea ce era o preocupare pentru unii fani de ceasuri. Mai mult decât atât, acesta este rezistent la apă până la adâncimea de cincizeci de brazde (sau 91 de metri, dacă preferi).

Pentru a liniști o altă îngrijorare, trebuie să menționăm că Swatch x Blancpain este un ceas automatic. Blancpain a rulat o serie de reclame după criza ceasurilor cu mecanism cuartz, afirmând cu îndrăzneală că “nu a existat niciodată un ceas Blancpain cu mecanism cuartz și nu va exista niciodată”. Swatch, în mod fericit, a rămas fidel acelei promisiuni: Swatch x Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms este alimentat de mișcarea mecanică automatică SISTEM51 a Swatch, care dispune de un arc anti-magnetic Nivachron și o impresionantă rezervă de energie de 90 de ore. Întâmplător, anul 2023 marchează nu doar cea de-a 70-a aniversare a Fifty Fathoms, ci și a zecea aniversare a mișcării SISTEM51, deci totul se potrivește foarte bine.

Așa cum sugerează numele, Swatch x Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms are o carcasă confecționată din compusul eco-friendly Bioceramic de la Swatch, la fel ca și MoonSwatch. Dispune de o coroană filetată (de asemenea din Bioceramic) precum și de o lunetă de scufundare unidirecțională din Bioceramic și sticlă rezistentă la zgârieturi. Vine echipat cu o curea NATO realizată din plase de pescuit reciclate, ce dispune de elemente hardware din Bioceramic și, poate cel mai important, este disponibil în cinci culori diferite, fiecare denumită după unul dintre cele cinci oceane ale planetei: Oceanul Arctic (bej), Oceanul Pacific (portocaliu), Oceanul Atlantic (albastru), Oceanul Indian (verde) și Oceanul Antarctic (alb de gheață).

Swatch explică că culorile fiecărui model sunt inspirate de culorile nudibranchilor – un tip de melc de mare colorat – găsiți în fiecare dintre oceanele planetei. Nudibranchii decorează, de asemenea, rotoarele automate transparente ale fiecărui model Swatch x Blancpain, în timp ce plăcile principale ale mișcărilor lor prezintă grafice ale Pământului. Este un detaliu inedit; unul care reflectă programul de angajament oceanic de lungă durată al Blancpain, care a contribuit la dublarea suprafeței zonelor marine protejate din întreaga lume. Marc A. Hayek, Președintele și CEO-ul Blancpain, care a relansat Fifty Fathoms în 2003, explică că “aceste animale marine sunt adevărate minuni ale naturii. Cu formele lor neobișnuite și culorile deseori strălucitoare, sunt o imensă plăcere de observat în elementul lor în timpul unei scufundări. Creează o atmosferă serenă și liniștitoare.

Swatch explică că culorile fiecărui model sunt inspirate de culorile nudibranchilor – un tip de melc de mare colorat – găsiți în fiecare dintre oceanele planetei. Nudibranchii decorează, de asemenea, rotoarele automate transparente ale fiecărui model Swatch x Blancpain, în timp ce plăcile principale ale mișcărilor lor prezintă grafice ale Pământului. Este un detaliu inedit; unul care reflectă programul de angajament oceanic de lungă durată al Blancpain, care a contribuit la dublarea suprafeței zonelor marine protejate din întreaga lume. Marc A. Hayek, Președintele și CEO-ul Blancpain, care a relansat Fifty Fathoms în 2003, explică că “aceste animale marine sunt adevărate minuni ale naturii. Cu formele lor neobișnuite și culorile deseori strălucitoare, sunt o imensă plăcere de observat în elementul lor în timpul unei scufundări. Creează o atmosferă serenă și liniștitoare.”

Mai mult, modelele Oceanului Pacific, Atlantic și Indian sunt modelate după referințele moderne Fifty Fathoms și prezintă cifre arabe la orele 12, 3, 6 și 9, precum și o fereastră pentru dată la ora 4:30, în timp ce modelele Oceanului Arctic și Antarctic sunt stilizate după referințele vintage Blancpain și au un logo Blancpain retro în locul celui modern. Modelul Arctic prezintă un logo trefoil la ora 6 și face referire la modelele “No Rad” furnizate armatelor în timpul Războiului Rece, în timp ce modelul Antarctic dispune de o grafică a indicatorului de umiditate, un alt element comun al modelelor Fifty Fathoms din anii ’60.

Având în vedere accentul pus pe sustenabilitate pe care Swatch și Blancpain l-au acordat acestei lansări – carcasa Bioceramic, curea NATO reciclată, sticla reciclată și aluziile la Angajamentul Oceanic Blancpain – apare întrebarea dacă mișcarea SISTEM51 a Swatch x Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms este mai ușor de reparat decât exemplele anterioare. Pentru cei care nu știu, mișcarea SISTEM51 de la Swatch nu este concepută pentru a fi reparată: întregul calibru (de fapt, întreaga carcasă) este de obicei sigilat în fabrică; adică, nu este concepută pentru a fi reparată. Cu toate acestea, ne întrebăm dacă mișcarea și carcasa Swatch x Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms sunt mai rezistente la apă decât ceasurile SISTEM51 anterioare, dacă sunt mai ușor de întreținut. Cu toate acestea, acestea nu sunt informații pe care le avem la îndemână.

Prețuri și disponibilitate pentru Swatch x Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms

Informații de bază
Brand: Swatch x Blancpain
Model: Scuba Fifty Fathoms
Număr de referință: Arctic Ocean/SO35N100, Pacific Ocean/SO35P100, Atlantic Ocean/SO35A100, Indian Ocean/SO35I100, Antarctic Ocean/SO35S100

Diametru: 42,3 mm
Grosime: 14,4 mm
Material carcasă: Bioceramic (plastic)
Culoare cadran: Albastru, galben, bej, verde, alb
Indecși: Aplicați
Lumină: Da
Rezistență la apă: 91 m / 300 ft / 9 bar
Curea/Brățară: Curea de tip NATO

Calibru: Sistem51, 19 jewels
Funcții: Ore, minute, secunde, dată
Rezervă de energie: 90 de ore
Încărcare: Automată
Frecvență: 21,600 VPH (vibrații pe oră)

La fel ca și colecția MoonSwatch, Swatch x Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms nu este o ediție limitată și va fi disponibilă în anumite magazine Swatch din întreaga lume începând cu 9 septembrie 2023. Preț: 400 Dolari.

Exit mobile version