Ocean of Storms, în mod similar, face același lucru în ceea ce privește Fifty Fathoms. Și asta pentru că elimină orice efect de culoare stridentă și optează pentru o abordare mai măsurată a colaborării. Are o carcasă neagră bioceramică și ceea ce pare a fi un cadran negru periat, aproape satinat, cu accente portocalii pentru indicarea adâncimii și vârful acului secundar.
În ceea ce privește formatul cadranului, optează pentru abordarea modernă (unele dintre modelele originale Scuba Fifty aveau un aspect mai vintage, cu logo-uri retro și marcaje diferite) cu marcatoarele aplicate la 12, 3, 6 și 9 și logo-ul contemporan Blancpain în partea de sus. La fel ca celelalte modele din colecție, vine cu o curea de tip NATO cu dungi. Există un motiv pentru care au fost doar cinci modele originale Scuba Fifty. Fiecare a fost numit după un ocean de pe Pământ și există doar cinci oceane. Așa că cum există o a șasea versiune, și ce înseamnă Ocean of Storms?
Desigur, am presupus că vom avea de-a face cu o scenă de vânzări similară cu cea a Mission to Moonshine Gold – că aceasta va fi o ediție limitată doar pentru o zi. Sunt foarte bucuros să spun că aceasta se alătură colecției ca o adiție de producție regulată, nu o ediție limitată. Scuba Fifty negru este aici pentru a rămâne.
Cu adevărat nu știu ce ne rezervă acest an în ceea ce privește colaborările Swatch la o scară mai largă. Presupun că vor exista mai multe MoonSwatches, dar nu sunt sigur dacă vom avea o serie de modele Scuba Fifty. Are sens să păstrăm această colecție un pic mai restrânsă având în vedere implicarea Blancpain.
Cu toate acestea, fără a ține cont de predicții, îmi place foarte mult această adiție la colecție. Ii lipsea acest ceas emblematic, unul care vorbește cu adevărat atât de mult atât la entuziaști, cât și la novice.
Ocean of Storms va fi disponibil în magazine începând cu 11 ianuarie 2024, dar nu si in Romania. Sper să pun mâna pe unul, fie în acea zi, fie în curând după. Voi fi sigur să vă împărtășesc impresiile mele odată ce o fac.