Bogdan Blog

General Motors face pasul spre Fomula 1

General Motors (GM) face un pas mare spre circuitul regal al motorsportului, anunțându-și înregistrarea oficială la Federația Internațională de Automobilism (FIA) pentru a deveni furnizor de motoare în Formula 1 începând din 2028.

Planul americanilor vine în sprijinul candidaturii echipei Andretti de a se alătura Grila Marelui Circ, o veste care a încântat comunitatea sportului auto. Andretti Global și-a asigurat colaborarea cu General Motors, prin intermediul emblematicului brand Cadillac, pentru a marca revenirea în lumina reflectoarelor a echipei americane în cursele de viteză supreme.

Mark Reuss, președintele General Motors, a subliniat că, începând cu sezonul 2028, “noua noastră forță, echipa Andretti Cadillac FC, va fi propulsată de un motor GM”. Cu o încredere fermă în experiența lor în inginerie și motorsport, GM promite să dezvolte o unitate de propulsie de excepție, plasând Andretti Cadillac pe harta echipeleor de top.

Procesul de dezvoltare și testare a tehnologiei prototip este deja în plină desfășurare, iar FIA a primit cu bucurie această mișcare, exprimând entuziasmul prin vocea președintelui său, Mohammed Ben Sulayem. “Prezența mărcilor americane emblematice, Andretti și GM, este un lucru bun pentru sport”, a declarat Sulayem.

Această decizie vine la scurt timp după ce FIA a aprobat candidatura Andretti Cadillac de a deveni a unsprezecea echipă din Formula 1. În ciuda susținerii din partea lui Michael Andretti și a campionului mondial din 1978, fiul său Mario Andretti, echipa așteaptă acum aprobarea FOM, detentorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, pentru a-și face intrarea oficială pe grilă din 2025.

Cu toate acestea, echipele existente în Formula 1 manifestă o anumită reticență din cauza impactului financiar pe care ar putea să îl aibă noile veniri asupra repartizării profiturilor în acest sport de elită.

Exit mobile version