Bogdan Blog

Facebook și Instagram introduc abonamentul fara-reclame

Facebook și Instagram solicită acum 70 de lei lunar pentru a utiliza platformele de socializare fără a fi supuși la bombardamentul constant de reclame. Desigur, au existat zvonuri în această direcție, dar puțini credeau că vor transforma această idee în realitate.

Costul abonamentului este colosal și ridicol de mare, depășind chiar și tarifele pentru servicii esențiale precum Netflix, Disney+, sau YouTube Premium. Aș putea spune că este mai scump chiar și decât abonamentul la internet de la RDS&RCS.

Părerea mea este că Facebook nu are în vedere neapărat creșterea numărului de abonați, ci urmărește un alt scop. Presupun că au luat această decizie pentru a diminua presiunile din partea Uniunii Europene în ceea ce privește practicile lor agresive de prelucrare a datelor utilizatorilor dar și combaterea știrilor fake, propagande și așa mai departe.

Utilizatorul este acum pus în fața unei alegeri clare: să plătească și să scape de reclamele persistente sau să rămână gratuit și să accepte „dreptul” Facebook-ului de a-i culege toate datele personale, de la mărimea pantofilor la grupa sanguină a sangelui. Cel puțin în ochii Uniunii Europene, această mutare ar trebui să redefinească modul în care Meta (Facebook) este percepută.
Sincer sa fiu nu am încredere că Facebook s-ar abține să îmi colecteze datele, chiar și în cazul plăților.

Exit mobile version