Bogdan Blog

F1 Las Vegas 2023

Max Verstappen a triumfat într-un stil spectaculos pe circuitul stradal din Las Vegas! Victoria sa a fost mai mult decât un simplu succes în sezonul curent; a fost o demonstrație a perseverenței în fața unor provocări uriase. O penalizare de 5 secunde și daunele suferite la aripa față a monopostului RB19 nu au împiedicat pilotul olandez să-și adjudece locul întâi.

Într-o cursă plină de incidente, Verstappen și-a disputat locul în fruntea clasamentului cu Charles Leclerc, iar manevra agresivă a olandezului în primul viraj a fost plătită cu o penalizare. Leclerc a profitat de această situație și a reușit să se impună între cele două monoposturi Red Bull. Startul a fost plin de momente tensionate, cu Fernando Alonso pierzând controlul asupra monopostului AMR23 în virajul 1, iar Lando Norris suferind un accident în turul 3, determinând intervenția Safety Car-ului. Mă declar fanul Ferrari, mă bucur că diferența dintre Ferrari și Mercedes, la constructori este de doar 4 punce, poate cu puțin noroc ia Ferrari locul secund la constructori.

La restart, Verstappen nu a reușit să-și creeze o distanță semnificativă față de Leclerc, iar pneurile medium au început să-și arate limitele. Leclerc a reușit să-l depășească pe campionul mondial în virajul 16. În timpul opririi la boxe pentru schimbarea anvelopelor pe hard, Verstappen și-a ispășit penalizarea de 5 secunde.

În spatele liderului, o confruntare între Verstappen și George Russell a dus la avarii la ambele monoposturi. Russell a primit și el o penalizare de 5 secunde, afectându-i semnificativ rezultatul final. Safety Car-ul a ieșit din nou pe circuit din cauza debris-urilor, iar Sergio Perez a profitat de situație, urmat de Carlos Sainz, Fernando Alonso și Lance Stroll, care s-au aflat într-o poziție avantajoasă datorită opririlor timpurii la boxe.

Cu toate că Perez a părut că poate concura pentru victorie, Leclerc l-a redepășit și a revenit la conducerea cursei. În final, septuplul campion mondial Lewis Hamilton a avut o cursă dificilă, dar a reușit să revină în zona punctelor după un contact cu Oscar Piastri, care i-a provocat o pană.

Charles Leclerc (Ferrari) a fost votat “Driver of the day”.

Cursa plină de provocări a adus rezultate surprinzătoare, iar sezonul 2023 se va încheia la Abu Dhabi, cu toate privirile îndreptate spre finalul emoționant al acestui campionat.

Rezultate cursa din Las Vegas

1 – Max Verstappen (Red Bull-Honda)
2 – Charles Leclerc (Ferrari) – 2″070
3 – Sergio Perez (Red Bull-Honda) – 2″241
4 – Esteban Ocon (Alpine-Renault) – 18″665
5 – Lance Stroll (Aston Martin-Mercedes) – 20″067
6 – Carlos Sainz (Ferrari) – 20″834
7 – Lewis Hamilton (Mercedes) – 21″755
8 – George Russell (Mercedes) – 23″091 **
9 – Fernando Alonso (Aston Martin-Mercedes) – 25″964
10 – Oscar Piastri (McLaren-Mercedes) – 29″496
11 – Pierre Gasly (Alpine-Renault) – 34″270
12 – Alexander Albon (Williams-Mercedes) – 43″398
13 – Kevin Magnussen (Haas-Ferrari) – 44″825
14 – Daniel Ricciardo (Alpha Tauri-Honda) – 48″525
15 – Guan Yu Zhou (Sauber-Ferrari) – 50″162
16 – Logan Sargeant (Williams-Mercedes) – 50″882
17 – Valtteri Bottas (Sauber-Ferrari) – 1’25″350
** 5″ penalizare
Abandon
Yuki Tsunoda
Nico Hulkenberg
Lando Norris

Exit mobile version