Bogdan Blog

Armin van Buuren vine la Iași

Marele Armin van Buuren va lumina scena ceremoniei de închidere a Campionatului Mondial de Esports, alături de Tujamo, Tom Odell, Lost Frequencies, BUG Mafia, Delia și o plenitudine de alte vedete muzicale.

Lista de artiști care vor încânta publicul în cadrul festivității de închidere a Digital Throne – Campionatului Mondial de Esports, ce va avea loc la Iași între 1 și 3 septembrie, strălucește prin prezența unor dintre cei mai iluștri DJ de muzică electronică din întreaga lume: Armin van Buuren și Tujamo. Aceștia vor împărți scena festivității de închidere cu artiști internaționali de renume precum Lost Frequencies, JP Cooper și Tom Odell, dar și cu marii artiști români B.U.G. Mafia, Delia, Carla’s Dreams, Alternosfera, Subcarpați, Spike, The Motans, Connect-R & Johny Romano, Deliric x Silent Strike w. Muse Quartet & CTC și prestigioasa Filarmonică “Moldova” din Iași.

Până la data evenimentului ce va avea loc în curtea Esplanadei Palatului Culturii din Iași, biletele pentru cele trei zile de concerte pot fi procurate online la prețul de 220 de lei, în timp ce un abonament achiziționat direct de la festival va costa 250 Lei.

Armin van Buuren rămâne un nume esențial pe scena muzicii electronice, evoluând atât ca DJ de excepție, cât și ca producător inovator. Artistul olandez în vârstă de 46 de ani a cucerit vârfurile muzicale în 1995 cu hitul “Blue Fear”, iar de-a lungul carierei sale a oferit concerte în peste 25 de țări. Armin van Buuren a înregistrat un impresionant record de 21 de ani consecutivi în topul primilor cinci DJ din lume, reușind de fiecare dată să stabilească o legătură specială cu fanii săi în timpul aparițiilor sale în România. Emisiunea sa radio “A State of Trance,” adesea cunoscută sub denumirea ASOT, a devenit un pilon în peisajul radiofon olandez începând din iunie 2001, numărându-se printre emisiunile săptămânale cu peste 40 de milioane de ascultători.

“Iași devine epicentrul global al sporturilor electronice, dar și un magnet european pentru festivaluri. În afară de sutele de jucători profesioniști ce converg către orașul nostru, atragem mii de turiști pasionați de acest fenomen global al esporturilor, alături de concerte muzicale și evenimente conexe, ce au loc la sfârșitul lui august. Pe lângă sporirea prestigiului orașului, se deschid noi oportunități de afaceri în turism, ospitalitate, IT și multe alte domenii, revitalizând economia locală”, a subliniat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași. Digital Throne găzduiește cea de-a 15-a ediție a Campionatelor Mondiale de Esports. Competiția, organizată de Federația Internațională de Esports, va aduna cea mai numeroasă participare înregistrată vreodată la un eveniment de profil din întreaga lume. Peste 700 de jucători din 120 de țări se vor confrunta în șase dintre cele mai competitive jocuri ale momentului – Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile.

Cu un fond de premiere total de 500.000 de dolari, cel mai mare în istoria Campionatului Mondial, premiile vor fi adjudecate după aproape 500 de meciuri ce vor fi găzduite de turneul final de la Iași pe parcursul unei săptămâni.

Exit mobile version